Jag tackar för min period som ordförande

Robert_Lillatorg

Vi är nu framme vid förbundets årsmöte och mitt mandat som ordförande upphör därmed.
Min hälsa har under den senaste tiden inte varit bra, vilket givetvis påverkar ens möjlighet att vara den aktiva ordförande som förbundet så väl behöver. Jag har realistiskt nog insett att min roll under detta året har handlat om två ytterst viktiga mål. Dels att få bättre kontroll på ekonomin och som tyvärr också har inneburit en viss återhållsamhet för våra kostnader och aktiviteter. Det finns perioder i all verksamhet då man inte kan kosta på sig allt man önskar. Sådana perioder är mindre glamorösa och håvar inte in några större hurrarop. Inte dess mindre är det viktigt att vi hanterar sådant också.
–   –
Den andra stora saken som har påverkat vårt arbete under detta året, är att vi befinner oss i en brytningspunkt mellan vad som har handlat om upprättelsearbetet och inriktningen för vår verksamhet i framtiden.
Upprättelsearbetet är i och för sig inte avslutat. Vi har gjort nya utspel om någon form av ersättning för de som stod utan efter sista ansökningsdagen för detta den sista december 2014. Vi kommer också att fortsätta kämpa för de som vanvårdats efter 1980 och som heller inte omfattas av rådande lagstiftning på området.
Men det är av största vikt att vi har klart för oss hur vi skall anträda arbetet med våra framtidsfrågor. Att vara en organisation som skall vara ett stöd för familjeomhändertagna innebär mer än någonsin att vi förstår vår uppgift och att vi ser en framkomlig väg i det fortsatta arbetet.
Vi kan inte vara en konfrontations- och barrikadorganisation i ett sådant arbete. Vi måste kunna vara en fullvärdig organisation som kan sammarbeta med andra aktörer på området. Det inkluderar också myndigheter och stadsapparat. Riksförbundet för samhällets styvbarn måste vara en fortsatt trovärdig organisation med hög intrigitet i hela sin verksamhet. Vi är också en organisation som behöver kämpa med att förbättra vår kompetens på många områden så att vi vågar stå fram för våra mål och krav. Det räcker inte att bara vara arg. Vi måste lyfta oss själva i håret hur tufft det än är.
Vi måste arbeta för att knyta nya medlemmar till oss, men också hoppas att de som lämnat oss återvänder och hjälper till i arbetet där också en medlemsavgift har en bidragande betydelse för det fortsatta arbetet. Har Ni lämnat oss efter att ha fått ersättning och känner er nöjda, eller om ni lämnat oss för missnöjet av att inte ha fått någon ersättning, så se på vårt arbete och solidarisera er med kommande generationer så att de också får en historisk anknytning till sitt eget arbete.
Att bry sig om andra är att se längre än vad näsan räcker.
–   –
Därmed tackar jag för mig och ber om ursäkt att jag inte har hunnit träffa alla våra medlemmar personligen och att jag inte har kunnat genomföra allt som man hade hoppats på. Jag skulle vilja nämna några som har haft en stor betydelse för organisationen och som haft en styrka i prövningarna ut över det vanliga. Dock är ingen nämnd och ingen glömd. Jag hoppas också att hela organisationen nu ger den nya ordföranden från 2015 sitt fulla stöd.
Själv kommer jag att synas fortsättningsvis i medlemsregistret..

Robert Wahlström
Förbundsordförande.

2 kommentarer till “Jag tackar för min period som ordförande

  1. Hej du Robert ja synd att du är sjuk men du har gjort ett bra arbete under året. Synd jag inte har tid i år att fara på årsmötet men i år får ni försöka klara er utan mig haha. Krya på dig och bli frisk nu så hörs vi längre fram och mycket bra skrivet av dig

  2. Tack Robert. Läser man verksamhetsberättelsen så kan konstateras att ett stort arbete har genomförts det senaste året under din ledning. Skickar ett tack till dig här från hemsidan vilket betyder att du ska ha all heder för vad du varit med och medverkat till som ordf. Du finns ju fortfarande kvar i Förbundet vilket betyder en hel del då det gäller att delge om tips och råd för att förbundet ska verka framåt in i tiden.
    Tack än en gång. mvh Krister Lumme

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *