Ge alla vanvårdade ersättning!

Ansökningsnämnden_LLRunt om i landet går idag ”Samhällets Styvbarn” ut och kräver åtgärder för att möta upp resultatet  efter Ersättningsnämnden arbete. Deras arbete är ännu inte färdigt – men vi ser en oroande trend i hur det har utvecklat sig med ersättningsmöjligheten för de vanvårdsdrabbade.

Vi i förbundet kan konstatera att andemeningen i upprättelsearbetet har förlorat en stor del av sitt syfte genom den lagtexts utformning som styr ersättningshanteringen. Utformningen av ersättningslagen har vi i riksförbundet vid flera tillfällen varnat för tidigare och som vi befarade kunde ge konsekvenser för flertalet sökande. Vi kan nu konstatera att vi tyvärr fått rätt på denna punkt.

Riksorganisationen Samhällets Styvbarn går därför ut i en rikstäckande åtgärd för att belysa den orättvisa som har uppkommit i samband med ersättningsförfarandet. Vi gör detta genom skrivelser till Riksdag och politiska företrädare. Vi gör det också genom att våra lokalföreningar runt om i landet har påbörjat ett arbete med att belysa frågan till allmänheten då vi inte accepterar den orättvisa som lämnar mer än hälften av de vanvårdade utan någon kompensation. Våra medlemmar skall inte känna sig övergivna. Så jag kan lugnt tala om att vi fortsätter vårt arbete i ersättningsfrågan som dels handlar om den orättvisa som uppkommit i rådande hantering och dels ett fortsatt arbete för de som vanvårdats efter 1980 som blev utestängda från ersättningsmöjligheten.

Riksförbundet för Samhällets Styvbarn går ut med åtgärder i hopp om att undanröja orättvisorna. Det går att läsa mer om detta på vår hemsida – http://styvbarn.se

 

Robert Wahlström, förbundsordförande Riksförbundet för Samhällets Styvbarn
Tegelviksgatan 40, 116 41 Stockholm tel. 0705 – 15 75 21
e-post: ordforande@styvbarn.se
blogg: http://styvbarn.se/bloggar/Robert/
web: http://styvbarn.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *